In de boekwinkel

De Boekenweek wordt jaarlijks volop gevierd in de boekwinkel. Met mooie boeken, feestelijke activiteiten én speciale Boekenweek-uitgaven. Het thema van de Boekenweek 2017 was: Verboden vruchten.

Boekenweekgeschenk

Cadeau van uw boekverkoper bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken

Herman Koch schreef het Boekenweekgeschenk 2017. Het boek was tijdens de Boekenweek, die liep tot en met 2 april, is verkrijgbaar in de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek 2017. Op zondag 2 april kon er gratis mee gereisd worden met de trein.

In Makkelijk leven vraagt de hoofdpersoon, een auteur van zelfhulpboeken, zich af of zijn problemen opgelost zouden kunnen worden met de richtlijn die hij ook altijd voor anderen paraat heeft: ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

Makkelijk leven laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

Lees meer over Herman Koch en het Boekenweekgeschenk >

 

Boekenweekessay van Connie Palmen bij het thema Verboden vruchten

Libris Literatuur Prijswinnares Connie Palmen (Prometheus) schreef het Boekenweekessay 2017 bij het thema Verboden vruchten. Titel: De zonde van de vrouw.

In De zonde van de vrouw onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied.

Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Lees meer over het essay en het thema >

 

Boekenweekmagazine: gratis in je boekwinkel

Deelnemende boekwinkels delen rondom de Boekenweek een mooi magazine uit vol met boeken bij het thema Verboden vruchten. Met daarin o.a.:

  • Connie Palmen, boekenweekessayiste, over de zonden van vrijgevochten vrouwen
  • De drie favoriete korte verhalen over verleiding van auteur van het Boekenweekgeschenk, Herman Koch
  • Zes BN’ers over hoe boeken kunnen verleiden, versieren en veroveren
  • heel veel boekentips over de verboden vruchten van het leven, vroeger en nu.