NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd

 
Een verhaal dat zo lang mag duren als het roken van een sigaret. Maar wel met meer inhoud. Dat was dit jaar de uitdaging van de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd. De opdracht luidde: schrijf een verhaal bij het Boekenweekthema Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte

Duitsland: het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de val van de Muur en kuilen op het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Onderwerpen genoeg om over te schrijven. De NPO nodigde alle amateurschrijvers van Nederland uit hun korte verhaal over ons buurland in te sturen.

NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd

 

Jouw verhaal op radio en tv!

Uit een voorselectie van 50 verhalen koos een vakjury de 5 beste verhalen. De winnaars zagen we terug in het tv-programma ‘Iedereen Schrijft’ (VPRO), maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart op NPO 2. In deze week werden hun verhalen, voorzien van muziek, voorgedragen op NPO Radio 4 in de programma’s De Klassieken (AVROTROS) en Passaggio (KRO-NCRV). Tot de voorlezers behoorden Jeroen Krabbé, Nasrdin Dchar, Renate Dorrestein en Gaite Jansen.

Uit de vijf winnaars werd ook een vakjurywinnaar gekozen. De winnaar kreeg een publicatie in literair tijdschrift De Gids en twee kaarten voor het Boekenbal. De vakjury bestond uit schrijfster Nelleke Noordervliet, schrijfster/NRC-columniste Simone van Saarloos, uitgever/neerlandicus Paul Abels en redacteur van De Gids Dirk Vis.

De BoekenweekSchrijfwedstrijd werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met NPO en Nederland Schrijft, hét schrijversplatform van de Bibliotheken. Alle ingezonden verhalen voor de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd zijn op Nederland Schrijft.nl geplaatst.logobalk